< Back to Projects

Tadcaster

Beautiful Early nineteenth century gothic mansion refurbished in a conscious manner to preserve and retain as the original features.

 

Into Design was approached to reimagine the top floor for the clients 3 children. The floor had no heating and had been empty for years.

The three bedroom interiors were approached separately to acknowledging each child’s different tastes whilst also ensuring the rooms were designed to last throughout their teenage years.

Due to the slopped ceilings colour was brought through the bespoke fitted furniture. Partition walls were added to the bigger rooms to create either a gaming or dressing area. Keeping the rooms fun by adding colour change LED’s and quirky shelving ensured the children felt excited about their new spaces.

Although each room is different items such as hardware, flooring and the base paint colour carried throughout the floor ensuring all the rooms flowed.

 

The bathroom went through a full refurbishment and had the ceiling lifted. The main bathroom had to work for all 3 children so privacy was a must. A bespoke frosted shower screen and partition wall were added to help create some privacy. Beautiful tiles and bespoke vanity were specified and designed to create a grown up yet fun bathroom interior.

The tower was a fun addition to the floor, with it being high up on its own it was agreed that the space should be wallpapered with a cloud pattern. It’s now a secret sanctuary.